Przyszłość na talerzu

2016-04-04 07:42:07(ost. akt: 2016-04-04 07:51:24)

Autor zdjęcia: Krystyna Michałowska

Do 15 kwietnia zespół PROSTKEN ze Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II z Prostek będzie rywalizował z innymi zespołami w walce o nagrody rzeczowe w ogólnopolskim konkursie „Przyszłość na talerzu”. Tymczasem jego członkowie wykonują ostatnie już zadania grupowe.
Jako przykład doskonałej współpracy grupowej należy podać zorganizowanie 17 marca 2016 roku FESTIWALU KULINARNEGO. Organizatorem imprezy była – jedna z czterech – grupa SP IV a, którą wspierali pozostali członkowie zespołu Prostken. Podczas przerw międzylekcyjnych można było spróbować potraw cieszących się popularnością w Hiszpanii. Frekwencja dopisała i wszystko zdaniem uczniów - klientów – było wyśmienite. Należy podkreślić fakt, iż podawane jedzenie wykonane było technologią domową, a w przygotowanie potraw „wkładane było niejedno serce”.

Młodzież uczestnicząc w tego typu działaniach – prócz kształcenia umiejętności współpracy w grupie – poszerza swoją wiedzę z zakresu kulinariów stosowanych w różnych krajach świata. Poza tym uczy się przedsiębiorczości i operatywności. Kto wie? Może młodzi organizatorzy festiwalu – zainspirowani wykonanym zadaniem - zechcą w przyszłości otworzyć międzynarodową restaurację i serwować w niej potrawy pochodzące z różnych zakątków świata.


Czytaj e-wydanie





Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. 

Swoją stronę założysz TUTAJ ".

Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5