Ostatnie zadanie grupowe już za nami

2016-04-04 08:20:55(ost. akt: 2016-04-04 08:28:09)

Autor zdjęcia: Krystyna Michałowska

Dużymi krokami zbliża się koniec ogólnopolskiego konkursu „Przyszłość na talerzu”. Za niecałe dwa tygodnie członkowie zespołów z całej Polski zakończą swoje prace nad konkursowymi zadaniami i odbiorą należne im nagrody rzeczowe.
Wiele zespołów – uczestniczących w konkursie – zakończyło już wykonywanie zadań grupowych, ale ich członkowie nadal pracują nad zadaniami indywidualno-szkoleniowymi. W przypadku zespołu PROSTKEN ze Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II z Prostek jest podobnie. Jego członkowie zakończyli pracę nad ostatnim już zadaniem grupowym, tj. wizytą u producenta żywności.

Członkinie zespołu odwiedziły dobrze znaną i cenioną w Prostkach – również poza nimi - Piekarnię „Zorza”. Zobaczyły jak wygląda piekarnia od wewnątrz, zwracając szczególną uwagę na pomieszczenia i urządzenia się tam znajdujące.

Dziewczynki miały możliwość prześledzenia procesu pieczenia chleba oraz produkcji bułek drożdżowych, babeczek i rogalików. Jednym z komponentów znakomitych wyrobów pochodzących z Piekarni „Zorza” jest - panująca wewnątrz - iście domowa atmosfera, którą poczuły nasze młode reporterki. Uczennice miały wrażenie, że są w domowej kuchni, tyle, że w nieco większej.
Michałowska Krystyna – nauczyciel matematyki i historii ze SP im. Jana Pawła II w Prostkach, koordynator działań zespołu PROSTKEN


Czytaj e-wydanie





Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. 

Swoją stronę założysz TUTAJ ".

Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5